Podcast

Tilgjengelig på Apple, Spotify, Google og andre populære podcastapper

ADHD kvinne Urrang
lørdag 18 desember, 2021

#11 - Å få ADHD som voksen, med Christine Urrang

Christine har følt seg litt annerledes på flere områder i livet, men tenkt at det er normalt. Høsten 2020 begynte hun å legge merke til flere og flere symptomer som stemte overens med ADHD. I episode 11 forteller Christine Urrang historien om sin ADHD.


ADH Dogselvmord Nattebarn
torsdag 16 desember, 2021

#10 - ADHD og selvmord, med Nattebarn

Høsten 2017 står Petter på kanten av en bro - heldigvis blir han stoppet! Jeg har møtt Petter og Sverre bak dokumentaren Nattebarn. En sterk, ekte og usminket film om å velge livet. I episoden forteller Petter åpent om det å ha ADHD, bruk av medisiner og tilleggsdiagnoser. Vi lærer å kjenne han som en reflektert og kreativ adrenalinjunkie. Verdt å lytte til!

Episoden finner du under MinADHD på Apple, Spotify, Google m.m. Klikk deg inn og del gjerne.


Spiseforstyrrelser adhd podcast
lørdag 04 desember, 2021

#09 - ADHD og spiseforstyrrelser, med Stine-Elize

Jeg har møtt Stine-Elize bak Instagramkontoen @kjemisk_feilkoblet. Over 1/3 av livet hennes har gått med til svært alvorlige spiseforstyrrelser. Hun har utallige innleggelser bak seg og til tider vært helt på kanten av stupet. Som 26 åring får hun ADHD-diagnosen og bitene faller på plass. En sterk episode som tydeliggjør viktigheten av at kunnskap om ADHD økes - ikke bare blant folk flest, men blant folk i helsevesenet. Spre gjerne ordet!

Episoden finner du under MinADHD på Apple, Spotify, Google m.m. Klikk deg inn og del gjerne.


Min ADHD kvinner
tirsdag 30 november, 2021

#08 - ADHD hos kvinner, med Mira Elise Glaser Holthe

Forskning viser at kvinner med ADHD kan oppleve endringer i symptomtrykk gjennom syklus og ulike faser i livet - puberteten, menstruasjonssyklus, graviditet og overgangsalder. Hvorfor er det slik, og hva kan en selv gjøre for å få det best mulig? I denne episoden deler forsker Mira Elise Glaser Holthe sin kunnskap.

Episoden finner du under MinADHD på Apple, Spotify, Google m.m. Klikk deg inn og del gjerne.


Min ADHD Fredrik Ulen
lørdag 20 november, 2021

#07 - Alt er mulig, med Fredrik Ulen


I ukens episode møter jeg Fredrik Ulen med livsmottoet “Alt er mulig, bare du har lyst til det selv”. Han forteller åpenhjertig om hvordan det var å få ADHD-diagnosen, hvordan det har vært å møte fordommer og samtidig hvor godt det har vært å bli sett av mennesker som forstår. En episode som blant annet belyser stigmaet rundt det å ikke være som alle andre.

Episoden finner du under MinADHD på Apple, Spotify, Google m.m. Klikk deg inn og del gjerne.


Min Adhd ep6 Espen Anker
fredag 12 november, 2021

#06 - ADHD, en samfunnsskapt diagnose? Med Espen Anker

I ukens episode har jeg en god prat med privatpraktiserende psykiater Espen Anker. Han kan enormt mye om ADHD og har diagnostisert og behandlet mer enn 1500 voksne ADHD-pasienter ila karrieren. Selv ser han ikke på ADHD som en sykdom. Han mener at pasienten er normal, men befinner seg på den ene eller andre siden av spekteret. En interessant og lærerik episode jeg tror du vil få mye glede av.

Episoden finner du under MinADHD på Apple, Spotify, Google m.m. fra søndag 14.11. Klikk deg inn og del gjerne.


Min ADHD Charlotte Lunde2
lørdag 06 november, 2021

#05 - Overdiagnostisering, medisinering og fysisk aktivitet, med Charlotte Lunde

I episode 5 møter jeg lege Charlotte Lunde. Hun er frustrert over at fysisk aktivitet ikke tilbys som en del av behandlingen av ADHD og stiller seg svært kritisk til at barn skrives ut med medisiner uten tettere oppfølging. Charlotte setter ord på flere utfordringer vi står overfor. Vi snakker blant annet om at nyere forskning antyder at langtidseeffekten av medisiner ikke er like god som tidligere antatt, hva en diagnose gjør med selvbildet til et barn og hvordan fysisk aktivitet kan gi svært god effekt på ADHD-symptomer.

Episoden finner du under MinADHD på Apple, Spotify, Google m.m. Klikk deg inn og del gjerne.


ADHD angst og depresjon ep4
søndag 31 oktober, 2021

#04 - ADHD, angst og depresjon, med Tatjana Erdal

I episode 4 møter jeg Tatjana Erdal. I 10 år slet hun med angst og depresjon. Hun var hos psykolog, prøvde meditasjon og selvhjelp. Det var først da hun fikk ADHD-diagnosen at bitene falt på plass og livet forandret seg. I episoden får vi høre Tatjanas historie, vi deler erfaringer og ler en hel del oppi alt det viktige.

Episoden finner du under MinADHD på Apple, Spotify, Google m.m. Klikk deg inn og del gjerne.


2
fredag 22 oktober, 2021

#03 - ABCD om ADHD, med Sverre Hoem

Dagens episode er med psykolog Sverre Hoem - en enormt kunnskapsrik mann som har skrevet flere bøker om ADHD. Han deler av egne erfaringer om å få diagnosen som voksen og tar oss gjennom flere aspekter ved ADHD. Alt fra hvordan forskningen har utviklet seg, hva som kreves for å få diagnosen og mye annet. Episoden er delt i del 1 og del 2. En lærerik episode jeg håper du vil ha glede av.

Episoden finner du under MinADHD på Apple, Spotify, Google m.m. Klikk deg inn og del gjerne.Min Adhd ADHD Jentene
fredag 15 oktober, 2021

#02 - Livet med ADHD, med ADHD Jentene

I ukens episode møter jeg Aina og Sandra fra ADHD jentene - en frivillig organisasjon for jenter med ADHD, av jenter med ADHD. Sammen snakker vi om hvordan det kan være å leve med ADHD på tvers av kjønn og alder, vi deler erfaringer om utredning, medisinering og ikke minst hverdagen. Kanskje du kjenner deg igjen i noe?

Tilgjengelig under MinADHD på Apple, Spotify, Google m.m. Klikk deg inn og del gjerne.