ADHD hos kvinner

arrow_upward 30.11.21 12:50 update 30.11.21 12:56
Kjetil Foss Angeltvedt

Forskning viser at kvinner med ADHD kan oppleve endringer i symptomtrykk gjennom syklus og ulike faser i livet. Hvorfor er det slik, og hva kan en selv gjøre for å få det best mulig? Episode 8 av podcasten Min ADHD handler om ADHD hos kvinner.

Ukens gjest er forsker Mira Elise Glaser Holthe. Hun fikk selv ADHD diagnosen i midten av 20 årene og opplevde da en mangel på tilgjengelig kunnskap og informasjon om ADHD hos kvinner. Det meste som fantes omhandlet guttebarn og medisinering. Mira så behovet for mer nyansert informasjon og synliggjøring av erfaringer fra kvinner som selv lever med ADHD - hun tok saken i egne hender.

Mira har master, og snart doktorgrad, i Sosial- og Samfunnsøkonomi. Både i bachelor- og masteroppgave, samt i prosjekter i senere tid, har hun forsket på ADHD hos kvinner. Hun belyser hvordan kvinner kan oppleve det å leve med ADHD, hvordan kjønnsspesifikke og sosiale faktorer som blant annet hormoner, forventninger i samfunnet og stigma rundt diagnosen spiller en rolle.

I podcastepisoden deler Mira mye av kunnskapen hun sitter på, samt egne erfaringer rundt det å være kvinne med ADHD. For jenter og kvinner med diagnosen kan det være til stor hjelp å bli klar over og lære mer om slike sammenhenger som Mira forteller om. Det er flere av lytterne som har ønskets seg en episode om nettopp ADHD hos kvinner, jeg håper og tror dere finner episode 8 interessant.

Episoden finner du i din foretrukne podcastapp under MinADHD eller her. Del gjerne hva du synes på Instagram eller Facebook.


ADHD hos kvinner
LES FLERE HISTORIER
Min Adhd Espen Anker

ADHD, en samfunnsskapt diagnose?

Er ADHD en sykdom? Eller er det en samfunnsskapt diagnose? I episode 6 av podcas...

ABCD om ADHD

ABCD om ADHD

Hva vet vi om ADHD? Hva kreves for å få diagnosen? Og hvordan oppleves det å få ...

Min ADHD Fredrik Ulen ep7

Finn din styrke

«Alt er mulig, bare du har lyst til det selv» er livsmottoet til Fredrik Ulen. S...

ADHD Superwoman podcast

Å bruke ADHD-diagnosen til noe positivt

Hvordan bruke ADHD-diagnosen som en positiv drivkraft? I episode 12 av podcasten...

ADHD hos kvinner

ADHD hos kvinner

Forskning viser at kvinner med ADHD kan oppleve endringer i symptomtrykk gjennom...