Å bruke ADHD-diagnosen til noe positivt

arrow_upward 27.12.21 11:32 update 27.12.21 11:35
Kjetil Foss Angeltvedt

Hvordan bruke ADHD-diagnosen som en positiv drivkraft? I episode 12 av podcasten Min ADHD har jeg hatt en fin prat med Ingrid Heyerdahl bak ADHD Superwoman. Hun er ADHD Performance Coach og jobber med å lære kvinner, verden over, å bruke ADHD’en sin på en positiv måte.

Gjennom livet har Ingrid følt seg litt “off”. Hun har blant annet vært plaget av ubesluttsomhet, vært rastløs og søkt nye steder. Som 38 åring får hun ADHD-diagnosen og blir brennende opptatt av å hjelpe andre kvinner med å utnytte drivkraften i diagnosen.

Ingrid mener at diagnosen har et for negativt søkelys. Hun brenner for at vi skal fokusere mer på styrkene - for de er det mange av. Hun har en grunnfilosofi om at mye av problemet med ADHD er at vi prøver å passe inn hele tiden og mye av jobben hennes er derfor å hjelpe kvinner med å være trygge i seg selv, finne sine kvaliteter og sin vei i livet.

Hun ser at flere kvinner med ADHD blir begrenset av “flink pike”-syndromet og at diagnosen utspiller seg noe annerledes hos kvinner. Nettopp derfor har hun selv valgt å sette søkelys på kvinner i sitt arbeid.

Episode 12 er full av kloke ord og positive tanker om ADHD. Vi får høre Ingrid sin historie og hennes erfaringer. ​Episoden finner du under MinADHD på Apple, Spotify mm. eller her. Kanskje du får en ny og mer positiv holdning til diagnosen?


Sjekk ut ADHD Superwoman på Instagram her.

ADHD Superwoman podcast
LES FLERE HISTORIER
Min Adhd Espen Anker

ADHD, en samfunnsskapt diagnose?

Er ADHD en sykdom? Eller er det en samfunnsskapt diagnose? I episode 6 av podcas...

ADHD hos kvinner

ADHD hos kvinner

Forskning viser at kvinner med ADHD kan oppleve endringer i symptomtrykk gjennom...

ABCD om ADHD

ABCD om ADHD

Hva vet vi om ADHD? Hva kreves for å få diagnosen? Og hvordan oppleves det å få ...

ADHD Superwoman podcast

Å bruke ADHD-diagnosen til noe positivt

Hvordan bruke ADHD-diagnosen som en positiv drivkraft? I episode 12 av podcasten...

ADH Dogselvmord Nattebarn dokumentar

ADHD og selvmord

Høsten 2017 står Petter på kanten av en bro - heldigvis blir han stoppet i tide!...